Pofta buna la sanatate - Florile comestibile

Pofta buna la sanatate by Bio Fresh - Restaurantul Bio Fresh din Timisoara va invita marti 20.05.2014 de la ora 19:00, sa luati parte la prezentarea Pofta buna la sanatate. Tema: Florile comestibile.


Unele flori sunt nu numai frumoase, dar si bune de mancat. Acestea sunt consumate din timpuri mai vechi. Inca exista reticente la unele persoane care daca vad un fel de mancare ornamentat cu flori proaspete nu stiu daca sa manance sau nu si decorul.

Exista cateva flori care pot fi consumate atat proaspete cat si gatite. In comert este destul de greu sa le gasesti, dar se pot cultiva in propria gradina. Inainte de orice fiti atenti cand le culegeti, fiti convinsi suta la suta ca le cunoasteti si sunt bune de mancat. De asemenea nu mancati florile care au fost tratate cu pesticide sau nu sunt incluse in lista florilor consumabile si niciun caz pe cele de pe marginea drumului.

Cele mai multe liste cu astfel de flori se refera in special la petalele lor, deci indepartati staminele si pistilul.

Gustul si mirosul florilor bune de mancat difera de la un sezon la altul. Cel mai bine este sa le culegeti dimineata, pe racoare. Daca nu le utilizati imediat atunci taiati-le cu codite si tineti-le in apa. Le puteti pastra si in prosoape de hartie la congelator

Intrarea libera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu